Щастлив собственик съм на Prestigio. Въпреки, че вообще не ми се занимаваше успях да кача най-новата карта за България на IGO в PNA-то и потеглих с колата към Чепеларе през междинен пункт POI-то Беленташ.

Навигацията беше безупречна. В Асеновград пътя, по който трябваше да минем беше затворен за ремонт, но бързо се оправихме по обходен маршрут благодарение на IGO.

С изкачването на баирите и отдалечаване от населените места картата ставаше все по-неточна. В един момент пътя изчезва и започваш да се движиш в празното пространство. Този ефект го получих при Беленташ-а, при Кръстова гора и вообще във всичките ми крайни точки, които разбира се бяха доста отдалечени от населени места.

Това, че пътя просто свършваше вообще не ми попречи, защото за мой късмет пътищата не се разклоняваха и водеха до едно и също място.

Единственото място където картата (от 2008-01) се издъни много гадно беше като се опита да ме прекара през един много черен път от Смолян към Могилица. Въпреки, че му бях задал да не използва черни пътища, така ни оплете че видяхме не една а три Могилици на куп в махалите на с. Турян, който между другото местните го наричат Турен.

С GPS-а не мисля къде съм и кога трябва да завия. Горещо препоръчвам на всички да ползват GPS. Кефиш се като знаеш кога ще пристигнеш и винаги знаеш колко още остава.